Tiimioppiminen


1.jakso Milli tiimi (Maarit, Ida ja Lilli)

Jo ensimmäisellä viikolla meidät jaettiin tiimeihin ja sain ihan huipputiimin! Tämän tiimin kanssa tehtiin näyteikkuna- projektia Herkku ja Lahja Murenaan ja Salon seudun ammattiopiston Avoimet Ovet –projektiin suunniteltiin luonnokset julisteeseen ja pinsseihin. Näiden projektien avulla tajusin että tiimityöskentely on todella oppimista!

Tällaisia hommia tein tiimissä:
-asiakastapaaminen, valokuvaus: ennen-kuvat ja kuvia liikkeestä
-näyteikkunan ideoiminen
-suunnittelu
-suunnitelman maalaaminen
-myymäläskannauksen tekeminen power pointilla
-näyteikkunan tekoprosessissa vanhan ikkunan purkaminen, tavaroiden paikoilleen laitto, ikkunan pesu ulkopuolelta, lamppujen ja paperieläinten askartelu, tavaroiden tuominen ja vieminen, niiden sommittelu ikkunaan sekä valokuvasin rakentamisprosessia ja lopputulosta.
 -pinssien ideointi ja tekeminen powarilla suunnitteluvaiheessa
 -Illustratorilla pinssien ja julisteen tekeminen

Tiimissä autoin, ideoin, innostin ja olin myös pikkutarkka joistain asioista.

Tiimipalavereissa keskustelimme kaikki avoimesti ja yritimme ottaa toisemme huomioon. Kaikki ideat otettiin vastaan ja yhdessä pohdittiin mitä käytetään ja mitä ei. Monet loistavat ideat syntyivätkin kun toinen jatkoi toisen ideaa :)

Johtajuus oli näyteikkunatyössä Maaritilla, joka oli eniten yhteydessä asiakkaaseen ja piti hommaa kasassa ja avoimet ovet projektissa olin itse niin innostunut projektista ja Illustratorista, että johtajuus tuli siinä mulle.

En osaa sanoa että kuka olisi ollut tiimimme positiivinen yllättäjä, sillä yllätyin eniten meidän tiimin hyvästä yhteistyöstä ja varsinkin tuloksista!

Olen oppinut näyteikkunan suunnittelua, myymäläskannauksen tekoa, illustratorin käyttöä, isomman ikkunan pesua, näyteikkunan sommittelua, tekemään kompromisseja, toimimaan paremmin tiimissä, sanomaan mielipiteeni ja ottamaan huomioon myös muiden mielipiteet.

Meidän tiimissä aikataulutus sujui hyvin. Teimme yhdessä asioita sopivan reippaaseen tahtiin ja ideoiden runsauden ja yhteisymmärryksen ansiosta pääsimme nopeasti työn tekoon. Ei tullut kiire ja saimme kaikki työt ajoissa valmiiksi. Näyteikkunaa päästiin kuitenkin tekemään vasta ihan jakson viimisellä viikolla asiakkaan aikataulun tähden.

Prosessissa onnistui tiimityöskentely, ideointi ja tulos. 
Seuraavalla kerralla yritän ymmärtää paremmin paikkani tiimissä ja opettelen lisää muiden kanssa työskentelyä ja töiden jakamista. Myös ajankäytön tehostamisen takia töiden jakaminen heti alkuvaiheessa voisi olla järkevää. Nyt toki meillä oli aikaa tehdä paljon yhdessä tiimin kanssa asiat mikä toisaalta oli myös mukavaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti