tiistai 18. helmikuuta 2014

Tein istuimen !

Tässä jaksossa oon oppinu hiomaan, sahaamaan, poraamaan ja sorvaamaan. Tekemään asioita, joita en ikinä osannu kuvitella tekeväni ja vielä nauttivani niistä! Oon rakastunu hiomiseen ja sorvaaminen on niiiiiiin kivaa :)

Istuimen suunnittelussa innostuin heti siitä, että siinä piti käyttää puuta, koska puu on niin kaunista materiaalia. Sain myös pian idean ja innon käyttää toista rakastamaani materiaalia: betonia!! Sitten idea lähti elämään ja lopputuloksena syntyi betonijakkara valkovahatuilla mäntyjaloilla.

Sorvasin istuimeeni neljä mäntyjalkaa. Myös hioin ne. Porasin niihin reiät, joiden läpi rautatanko mahtui ja sain tehtyä kehikon, jossa kaikki jakkaran jalat on. Sitten tein ison ämpärin pohjalle vanerista ympyrän, jotta istuimen pintaan ei tulisi ämpärin kuvioita. Sitten oli betonin valamisen vuoro. Siinä sain apua opettajalta. Betoni sekoitettiin ja laitoin sitä ämpäriin, jonne pienen määrän jälkeen laitoin puiset jalat kehikkoineen ja lisäsin betonia. sitten sidoin jalat niin että ne pysyisivät oikeassa asennossa. Kun betoni oli kuivunut ja istuinosa valmis, jalkoja piti tasoittaa hiomalla. Vihdoin jakkara pysyi tukevasti maassa ja näytti jakkaralta. Sitten lakkasin jalat valkoisella koivuvahalla.. kahdesti. Välissä hioin. Sitten istuin oli valmis!


Tuotemerkin tein mustasta pellavakankaasta, johon kirjoin lillijulia mikä on mun tuotemerkki. Sidoin sen kiinni mustalla nahkanarulla. Siinä mun istuimen tekstiiliosuus.

Betonijakkaran nimeksi tuli SOAT Sit on a table, sillä mun idean lähtökohtana oli, että halusin tehdä pikkupöydän (jolle mulla on tarvetta), jota voi myös käyttää istuimena. Mutta tulihan siitä enemmän jakkaran näköinen kuin pöydän.

Tein myös hienon esitteen, jonka saan toivottavasti tänne myöhemmin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti