maanantai 19. elokuuta 2013

Ikkunaostoksilla

 Tänään kävelin Turun keskustan katuja pitkin sunnuntaifiiliksellä ja samalla tunsin oloni hieman turistiksi matkatavaroitteni ja järjestelmäkamerani kanssa. Tulin Mietoisista ystäviltä viikonloppua viettämästä ja kotimatkalla pysähdyin keskustaan ja kuvasin kauppojen näyteikkunoita koulutehtävää vartenYllätyin siitä miten juuri ne liikkeet mistä yleensä pidän eivät ainakaan tällähetkellä hehkuneet ikkunasomistuksillaan. Onnistuin kuitenkin löytämään muutamia mielestäni kivan näköisiä näyteikkunoita. Vaikka iltaaurinko loi tunnelmaa se ei ollut paras valaistus valokuvaukseen, mutta sainpa ikuistettua itsenikin kuviin..La Follien ikkunassa kaksi mallinukkea punaisine huulineen kivoissa vaatteissa houkuttelevat sisään katselemaan  alessa olevia kesävaatteita sekä syksyn mallistoa. Seisovien nukkejen vieressä oleva tavarakasa luo kivan vaikutelman matkalle lähdöstä.Sisustusliike Teatteri on usein pysäyttänyt minut katselemaan ikkunan kivoja sommitelmia ja kauniita materiaaleja. Tykkään valkoisesta korokkeesta mikä nostaa esineet korkeammalle ja samalla helpommin nähtäviksi. Ikkunateippaukset ovat selkeitä ja siistejä ja samalla tulevat valkoisina hyvin esille taustastaan. Tykkään myös hintalapun kehystämis ideasta!

Tämä pieni kirjapuoti houkuttelee lämpimillä väreillään ja kotoisuudella. Ikkunan esillepanoon on saatu kivasti korkeutta kirjahyllytyylillä. Vaikka tavaraa on paljon esillä  ne ei pomppaa silmille ikävällä tavalla koska tausta on tumma ja tavarat ovat väreiltään yhteensopivia sekä siististi ja selkeästi esillä.

Zaran molemmissa ikkunoissa on mustavalkoinen värimaailma. Tässä ikkunassa sitä on väritetty hieman harmaalla, punaisella ja ruskealla. Takana olevalle mallinukelle on saatu korkeutta korokkeella. Kahdesta hyvin kerrospukeutuneesta miesnukesta lasien kanssa on saatu kiva ryhmitelmä ja lasit tuovat ilmettä mallinukeille. Naisnukke erillään katse sivulle päin tekee sommitelmasta luonnollisemman oloisen. Taustalla kivannäköinen tilanjakaja nostaa koko sommitelman korkeutta. Hinnat ovat selkeästi lattialla mallinukkejen vieressä. Kokonaisuudessaan selkeä näyteikkuna, joka huokuu Zaramaisen tyylikästä kaupunkihenkeä.

Musta harmaa valkoinen Zaran ikkuna naisellisine nukkeineen. Kivan erillaiset asennot sekä käsien taivutus mallinukeilla luovat hienostelevaa tyyliä ja mieleen nousee catwalkit.

H&M:n ikkunassa oleva veistoksellinen rekkitanko oli kivaa vaihtelua muihin ikkunoihin verrattuna. Hinnat ovat selkeästi esillä ja muutamia on korostettu pyöreillä isoilla hintalapuilla. Taustalla oleva juliste luo kivaa taustaa ja korkeutta.

Lindexin näyteikkunassa näkyy jo kunnollista syysmallistoa. Street chic tyylillä kaupataan tämän kauden hittejä punk-tyylisiä vaatteita, eläinkuosia, ruutupaitaa sekä nahkaa. Hienostuneisuutta on saatu tuomalla ranskalaisuutta näyteikkunan teemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti