sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sileämpi parempi


Visualistin työssä on tärkeää osata silittää kunnolla, sillä työn suunnittelun ja esillepanon lisäksi työhön kuuluvat esivalmistelut. Vaateliikkeissä esivalmisteluun kuuluu usein silittäminen. Näytille laitettavat vaatteet eivät sovi olla ryppyisen näköisiä, sillä hompsuisen näköiset vaatteet eivät todellakaan näytä yhtä houkuttelevilta kuin sileät ja siistit vaatteet. Siispä me visualistiopiskelijat saimme tehtäväksi harjoitella tätä kallisarvoista silittämisen taitoa :)

Silittäminen ei ole mulle mikään uusi juttu muttei toisaalta myöskään taito, jota tulisi harjoiteltua liian paljon. Siitä lähtien kun äitini lopetti aikuisen tyttärensä vaatteiden silittämisen ei jokainen päälläni oleva vaate enää ole rypytön. Usein laiskuus ottaa vallan ja vaatteet jäävät ryppyisiksi. Sen verran hienosteleva kuitenkin olen, etten voisi kuvitellakaan meneväni ulos tai juhliin ryppyisessä mekossa. Kun tiedän meneväni tilanteeseen, jossa on hyvä näyttää edustavalta silitän vaatteeni mukisematta.

Valitsin silitettäviksi kaksi erilaista tapausta: valkoisen siistin paidan, joka näyttää hyvin ryppyiseltä ilman silitystä sekä sinisen kietaisumekon monine haastavine rypytyksineen. Tässä ei niin selkeästi ryppyjä esittelevä kuva lähtötilanteesta.
Sinisen mekon silittäminen sujui muuten hyvin, mutta rypytyksiä oli vaikea silittää ja saada siistin näköisiksi.


Valkoinen paita oli mukavampi silitettävä, sillä ryppyjen häipyminen näkyi vaaleassa kankaassa selkeämmin ja työn tuloksen näkeminen välittömasti tuottaa ainakin mulle suurta tyydytystä. Yksi syy siihen miksi tykkään tehdä asioita omin käsin :)
Lopputulos sinisen kietaisumekon kohdalla. Kuva ei esittele mekkoa parhaiten, mutta itse olin tyytyväinen lopputulokseen. Ryppyinen pinta vaihtui sileään ja kauniiseen.

Tähän olen tyytyväinen! Nyt paita on käyttövalmiina seuraavaa kertaa varten. Kenties puen tämän paidan huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti