perjantai 8. marraskuuta 2013

O -päivä :)

Meillä oli Osuuskunta -päivä. 
Siellä oli Saosao (Salon ammattiopiston opiskelijoiden ja valmistuneiden työosuuskunta) esittäytymässä ja kertomassa toiminnasta ja kutsumassa mukaan. Eli meillä on koulussa mahdollista tehdä töitä asiakkaille ja saada siitä palkkaa. Se on hienoa.

Kaksitvå oli vierailulla. Kaksitvå on mulle tuttu merkki ja oli hienoa saada nähdä itse suunnittelijat merkin takaa. 
Muistan merkin ekaa kertaa siitä, kun ystäväni Jenni esitteli ostamaansa Kaksitvån mustaa nahkalaukkua, johon hän oli hullaantunut. Ensin kummastelin erikoista muotoilua, mutta lopulta ymmärsin miksi Jenni tykästyi laukkuun.
Kaksitvån takana on siis suunnittelijakaksikko Piia Keto ja Marjo Kuusinen. He suunnittelevat muun muassa laukkuja, koruja, asusteita, vaatteita sekä joitain sisustustavaroita. He myös pyörittävät samalla suunnittelutoimistoa, joka suunnittelee melkeinpä mitä vaan esim. juhlia, kuoseja tai tuotteita.
Piia ja Marjo kertoivat meille miten ovat päätyneet alalle ja mitä kaikkea ovat tehneet ja mistä ideat syntyvät ja millaista työ alalla on. Saimme kuulla paljon tarinoita heidän seikkailuista ja tekemisistä. Sain myös ensimmäistä kertaa kuulla, että nimi Kaksitvå tulee Piian ja Marjon kahdesta suomenruotsalaisesta kaksosystävästä. 
Oli todella ihanaa kuulla Kaksitvån Piiaa ja Marjoa.

Sitten saimme myös itse osallistua. Meidän piti leikata lehdistä muotoja, värejä ja tunnelmaa, jotka kuvasivat annettua teemaa ja taustalla soivaa musiikkia, jotka vaihtuivat useaan otteeseen. Sitten kaikki leikatut palat kerättiin yhteen ja jaettiin uudelleen. Niistä piti suunnitella "kuosi" liimaamalla paperille. Kesken kaiken työ siirtyi eteenpäin ja eteen tuli toisen aloittama työ, jota piti jatkaa. Ja tätä jatkui jonkin aikaa. Lopulta kuosien ollessa valmiita ne tuli esitellä ja myydä "asiakkaalle". Se oli hassua ja haastavaa sillä lopputulos oli kaikilla jokseenkin mielenkiintoinen :D
mutta kiva o-li päivä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti