maanantai 23. syyskuuta 2013

Näyteikkunaprojekti: Herkku ja Lahja Murena

Saimme heti koulun alettua tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa näyteikkunasommitelman johonkin Salon liikkeeseen. Meidät jaettiin pieniin tiimeihin ja meidän tiimistä tuli MILLI (Maarit, Ida ja Lilli). Valitsimme kohteeksi sisustus ja lahjatavaraliike Herkku ja Lahja Murenan.

Projekti käynnistyi asiakkaan saamisen jälkeen niin, että kävimme kyselemässä lisää toiveista ja sopimassa aikataulusta. Valokuvasimme liikettä ja mittasimme näyteikkunan mitat. 
Niiden avulla pääsimmekin suunnittellemaan ja maalaamaan näyteikkunaluonnoksia. 
Kävimme esittelemässä kolme luonnosta asiakkaalle ja teimme käynnin jälkeen vielä yhden luonnoksen jossa yhdistimme asiakkaan toivoman värimaailman ja katosta roikkuvan seipään.

Lähtökohtana oli siis kesäinen lastentavara näyteikkuna aiheena kouluunpaluu. Eli tässä ennen-kuva ikkunasta.Saimme tavoitteeksi luoda oranssin ja vihreän värisen syksyisen näyteikkunan, johon tarkoituksena tuoda kynttilöitä ja tilattuja messutuotteita eli roikkuvia pallovaloja ja pahvirasioita.

Tässä meidän tekemiä luonnoksia näyteikkunaa varten:
 
Ja tässä viimeinen luonnos jonka pohjalta näyteikkunaa piti tehdä..Torstaina 19.9 oltiin tekemässä murenan ikkuna! Saatiin siitä meistä aika hyvin syksyinen :) Tekemiseen kului yllättävän paljon aikaa, mutta toisaalta meillä olikin tässä projektissa aika monta muuttujaa. Tilatut messutavarat eivät kaikki olleet saapuneetkaan joten oli haastetta keksiä ikkunaan laitettavat esineet myymälän valikoimasta. Ideointia ja inspiraatiota tarvittiinkin tuplasti paikan päällä.

Työnjako muuttui itse näyteikkunan rakentamispäivänä tilanteen mukaan. Aloitimme vanhan näyteikkunan purkamisella. Minä hyppäsin ikkunaan ja korjasin vanhoja tavaroita ikkunasta pois. Ida ja Maarit veivät tavaroita paikoilleen. Ikkunan tyhjennyttyä autoin tavaroiden paikalleen saamisessa. Sitten pestiin ja siivottiin. Maarit pesi ikkunan sisäpuolelta, minä ulkopuolelta. Maarit otti pois maton ja imuroi. Ida ja Maarit laittoivat seipään roikkumaan. Ikkunaan laitettiin rekvisiitaksi myös toiset tikapuut, vanha maitotonkka ja Maaritin tuomat puukorit. Sitten siirryin alas kokoamaan pallolamppuja ja ida ja maarit laittoivat tavaraa ikkunaan. Sitten niputettiin kruunukynttilöitä ja laitettiin niput puiseen matkaarkkuun. Kaikki päästiin myös askartelemaan pieniä paperieläimiä :D Eläimet sopivat hyvin syksyiseen ja metsäiseen ikkunaan. Maarit oli pääasiassa näyteikkunassa ja minä ja Ida tuotiin tavaraa ja käytiin ulkoolta ja sisältä ohjeistamassa. Idakin pääsi ikkunaa järjestelemään ja minäkin pääsin muutaman kerran kiipeämään ikkunaan siirtelemään ja asettelemaan tavaroita. Ida ja minä valokuvattiin työprosessia ja lopputulosta.

Tässä kuvia itse rakentamisprosessista:
 Pientä viilausta vaille valmista..


 Tässä kuvia lopputuloksesta eli jälkeen kuvat ikkunasta:


 

Asiakas kertoi työn aikana ehdotuksia ja palautetta ja oli mielissään päivän päätteeksi tulokseen.

Hyvin sujui aikataulu ja yhteistyö :)
Haasteena oli mielipiteiden paljouden läpi saada aikaiseksi kaikkia miellyttävä kokonaisuus ikkunaan.
Opin ISON ikkunan pesua, näyteikkunan sommittelua, tekemään kompromisseja, toimimaan paremmin tiimissä, sanomaan mielipiteeni ja tekemään projektityötä tiimissä paremmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti