sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Yrittäjyys kannattaa!Torstaina 5.9. meille oli järjestetty Y-päivä (Yrittäjyyspäivä) koululla, jonka kakkosvuoden visualistit oli suunnitelleet alusta loppuun saakka. Samainen tehtävä on meillä ykkösillä edessä ensi vuonna! Oli siitäkin syystä mielenkiintoista osallistua tapahtumaan, jota on itse tekemässä seuraavalla kerralla. Jännää... 
Olimme kuulleet jo tapahtuman suunnittelusta jonkun verran, mutta toteutusta ei voi koskaan kunnolla nähdä etukäteen, sillä muutoksia tapahtuu aina. Ensimmäinen yllätys aamulla oli ihmismäärä. Kauppiksen aula oli täynnä ihmisiä odottamassa tapahtuman aloitusta ja puhetta Patrick Staralta Stara consultingistä (= yritys jonka tavoite on kehittää ihmistä ja yritystä). Patrick innosti meitä opiskelijoita yrittäjyyteen ja kertoi seitsemän tärkeintä pointtia yrittäjyydessä. Minuun kolahti kuitenkin Patrickin puheesta hänen oma yrittäjyyteen suhtautumisen muutoskertomus. Hän kertoi, ettei nuorena voinut kuvitellakaan ryhtyvänsä yrittäjäksi, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat yrittäjiä ja hän on saanut nähdä heidän kauttaan yrittäjyyden monet puolet ja myös ne huonot. Kuitenkin Patrickista itsestään on tullut myös yrittäjä! Vieläpä yrittäjä, joka todella iloitsee omasta yrittäjyydestään.Seuraavaksi siirryimme pieneen auditorioon, joka täyttyikin nopeasti, kun odottelimme tunnettuja bloggaajia täyttämään huoneen edessä olevat talk show tuolit ja kertomaan meille bloggaamisesta enemmän.


Vihdoin penkit täyttyivät ja saimme seurata mielenkiintoisia blogikertomuksia neljältä nuorelta bloggaajalta. Oli kiinnostavaa kuulla millaisia blogeja kukin piti, mikä oli saanut heidät bloggaamaan ja ylipäätänsä mukava kuunnella neljän mulle ventovieraan ihmisen tarinaa bloggaamisen noviiseista kehittyneiksi ja paljon luetuiksi bloggareiksi.Talk Show vieraina olivat herttaiset Janne Naag , Valtteri Sandberg , Säde Puusa 


Tässä kuva aulan koristuksista yrittäjäpäivä teemaan. Musta oranssi väriyhdistelmä palloissa toi mulle kyllä mieleen ihan toisen myöhäissyksyn juhlan...
Ruuan jälkeen mentiin Astrum-keskukseen kattelemaan Y-päivä muuta tarjoilua.
Muotinäytös oli nuorekas ja vauhdikas ja oli hauska seurata, kun lavalla vilahteli jo hieman tutuiksi tulleita kasvoja eli meidän koulun visualisti kakkosia.


Lopussa kaikki mallit tulivat eteen vastaanottamaan aploodit. Hieno näytös ja hyvin toimi lämppärinä Duudsonien Jarnolle, joka astui lavalle seuraavaksi.


Vihdoin lavalle tuli varmasti kaikille tuttu ja odotettu Duudson-Jarno!


Jarnon puhe oli todella yllättävä ja innostava. Puhe vaikutti paljon ja aloin arvostamaan duudsoneja ja heidän hullutuksiaan paljon enemmän nyt kun olen kuullut, ettei kyseessä ole vain neljä hullua vaan neljä miestä, jotka ovat tehneet kaikkensa unelmansa eteen. Löysin Duudsoneista ihailtavaa sinnikkyyttä ja asennetta "Mikään ei ole mahrotonta"-tyyliin, jota kohti haluan myös itse pyrkiä. Unelmat on jotain mistä kannattaa pitää kiinni.


Jarnon esityksen jälkeen kaikki hihkuivat fanikuviin. Tässä mun ryhmäläiset Kaisa ja Petra poseeraamassa Jarnon kanssa.


Tytöt ihmettelemässä, kun Jarno roikotteli meidän ryhmäläistä Enniinaa pää alaspäin. Fanikuvauksissa tapahtuu..


Tässä yksi visujen toteuttamista hienoista tsemppi hahmoista, joka mielestäni sopii y-päivän tunnuslauseeseen oikein osuvasti. Hahmo peukuttaa kävijöille "SÄ PYSTYT SIIHE!"Matkalla takaisin Kauppikselle ja Inno Omnian Linkedin pajaan, jossa teimme itsellemme profiilit Linkedin verkostoitumispalveluun. Palvelu auttaa verkostoitumisessa ja työn saamisessa ja toimiikin ammatti ja osaamispainotteisesti.Lopussa otettiin vielä muistoksi yhteiskuvia pihalla ja nautittiin aurinkoisesta päivästä. 
Oli kyllä mukava päivä ja onnistunut tapahtuma kokonaisuudessaan siitä kiitokset visualisti kakkosille kovasta työstä ja uurastuksesta. 
Hienoa työtä tytöt!  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti